21 Σεπ 2011

Στο τέλος του 2012 το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας


Σε τρεις βασικούς άξονες επικεντρώνεται η αναπτυξιακή πολιτική της Hellas Power, στοχεύοντας να αποτελέσει βασικό ενεργειακό «παίκτη» τόσο στη χώρα μας όσο και στη ΝΑ Ευρώπη



Σημαντικές αποδόσεις απ’ το σύνολο των επενδύσεων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένει η Hellas Power, στοχεύοντας να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στον ενεργειακό κλάδο τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.


Σύμφωνα με το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης, έως το τέλος του 2012 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 119 MWe, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ προστιθέμενη αξία στη δυναμική της προσδίδουν τα 30 φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύς 1,2 MW, που ήδη λειτουργούν στο νομό Κοζάνης. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Power, κ. Βασίλης Μηλιώνης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αδειών που έχει η εταιρεία για φωτοβολταϊκά πάρκα, στο εγγύς μέλλον η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα ανέλθει στα 12 MW, ενώ αναπτύσσεται δίκτυο θυγατρικών εταιρειών εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Βαλκάνια και την Τουρκία.


Από το 2008 έως σήμερα η εταιρεία έχει διασφαλίσει σε περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οικονομία, ποιότητα και έλεγχο στο ηλεκτρικό τους ρεύμα, ενώ παράλληλα έχει εξοικονομήσει σε αυτές 24.000.000 ευρώ σε σχέση με τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια (περίοδος 2010-2011). Στο πλαίσιο αυτό, η Hellas Power εξακολουθεί να συμβάλει στην προώθηση του ελληνικού επιχειρείν και στη μείωση των πάγιων εξόδων των νοικοκυριών. Ενώ, στόχος της είναι η απόκτηση 200.000 πελατών έως το τέλος του έτους. Η Hellas Power έχει εισέλθει δυναμικά στην ενέργεια, προσφέροντας στα νοικοκυριά τα Energy Home Packs για τετράμηνη κατανάλωση, για συγκεκριμένη σταθερή μηνιαία χρέωση με εξοικονόμηση έως και 16%. Ενώ, το Energy Home Basic, με χαμηλό μηνιαίο πάγιο και σταθερή χρέωση ανά kWh, απευθύνεται σε εκείνους που χρησιμοποιούν το σπίτι τους λίγους μήνες το χρόνο (π.χ. εξοχικό). Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επωφελούνται μέσω των ενεργειακών πακέτων Business Energy Value με έκπτωση που φτάνει έως και το 18,5%.


ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


«Από το 2008 έως σήμερα η εταιρεία έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και στην κατεύθυνση αυτή, η νέα εταιρική ταυτότητα αποτελεί ένα ακόμη σταθμό που σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης για μας», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Βασίλης Μηλιώνης αναφορικά με τη μετονομασία της Aegean Power σε Hellas Power, υπογραμμίζοντας πως «με τη νέα ονομασία επισφραγίζουμε συμβολικά τη στρατηγική μας επιλογή να προσεγγίσουμε ολόκληρη την Ελλάδα. Με αυτό το δεδομένο η Hellas Power συνεχίζει να υλοποιεί με συνέπεια τα στρατηγικά της σχέδια και με την τεχνογνωσία της ενδυναμώνει το δυναμικό της ρόλο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας είμαστε δίπλα στους Έλληνες, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος του καταναλωτή και του επιχειρηματία».

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου