29 Ιουν 2011

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Με 155 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην Ολομέλεια της Βουλής. «Όχι» στο Μεσοπρόθεσμο ψήφισε τελικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. «Ναι» ψήφισε ο Αλέκος Αθανασιάδης, αλλά και η μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλσα Παπαδημητρίου.
Η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ότι ανεξαρτητοποιείται και υπερψηφίζει το μεσοπρόθεσμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ελπίζει η δική της θετική ψήφος «να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».
Εμφανώς φορτισμένη, η κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι «το ‘όχι' δεν μπορεί να συνοδεύεται από το ‘ναι μεν, αλλά', το ‘παρών' είναι πράξη Ποντίου Πιλάτου και το ‘όχι υπό όρους' δεν αφορά τη δική μου λογική».


«'Ναι', λοιπόν και εύχομαι να μη με απογοητεύσετε, κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε η Έλσα Παπαδημητρίου για να συμπληρώσει πως «θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση». Τέλος, χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο «μια λύση - καλή ή κακή, δείξει, όμως απαραίτητη», υπογραμμίζοντας πως «μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων».
Από πλευράς του, ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι «δε μπορώ να πτωχεύσω τη χώρα μου», καθώς «η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου, όπως έχει τεθεί εκβιαστικά από την Ευρώπη και την τρόικα, θα οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία».
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή κάλεσε το Κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λέγοντας ότι Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην σκληρή διαπραγμάτευση που έχει μπριοστά της η χώρα σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους και άσκησε σκληρή κριτική στην Ευρώπη για τη στάση ως προς την αντιμετώπιση του χρέους. Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε ευθείες βολές όσον αφορά στην ευρωπαϊκή στάση απέναντι στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Και αφού ο πρωθυπουργός είπε ότι η αυτή ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να αλλάξει, τόνισε ότι αυτή η Ευρώπη μας δίνει χείρα βοηθείας και ψήφο εμπιστοσύνης. Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».

http://news.pathfinder.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου